ΠΛΟΥΣΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ…

… απαστράπτον ως αφρώδης οίνος

Η εναρκτήρια χρονιά της «Αφρός και Φυσαλλίδες» ήταν το 2006. Τότε, η διοργάνωση μιας εκδήλωσης γευστικής δοκιμής αποκλειστικά αφρωδών οίνων και βέβαια σαμπάνιας αποτέλεσε μια πρωτοποριακή και εντυπωσιακή επιλογή.

Εξίσου εντυπωσιακές ήταν και άλλες ενέργειες που συμπεριλήφθηκαν κατά καιρούς στην «Αφρός και Φυσαλλίδες». Το αποκορύφωμά τους ήταν το 2016, όταν με αφορμή τα 10 χρόνια της εκδήλωσης διοργανώθηκαν κατά τη διάρκειά της τρεις γευσιγνωσίες – masterclasses από τρεις κορυφαίους γευσιγνώστες, οι οποίες έλαβαν χώρα στο ατμοσφαιρικό ιδιωτικό κελάρι της Μεγάλης Βρετανίας, εκεί που τότε παλαιώνονταν οίνοι:
1) Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW παρουσίασε το θρυλικό οίκο σαμπάνιας Roederer μέσα από 8 cuvées, συµπεριλαµβανοµένων των μυθικών Cristal 2009 και 2007,
2) Ο Άρης Σκλαβενίτης, Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος 2016 πάντρεψε εξαιρετικά αφρώδη κρασιά µε εμβληματικές γεύσεις (καπνιστό σολομό, τυρί Brillat-Savarin, αυγοτάραχο, χοιρομέρι και φουαγκρά) και
3) Ο οινοχόος της Μεγάλης Βρετανίας, Βαγγέλης Ψωφίδης, συνδύασε γλυκές δημιουργίες του κορυφαίου σεφ-ζαχαροπλάστη Arnaud Lehrer µε αφρώδεις οίνους απ’ όλον τον κόσμο.

Αφρός και Φυσαλλίδες
Τα ελληνικά αφρώδη στην «Αφρός & Φυσσαλίδες»

Πολλά ελληνικά αφρώδη κρασιά έκαναν το ντεμπούτο τους στην «Αφρός & Φυσσαλίδες», αφού οι έλληνες οινοποιοί  που αποφάσισαν να κατέβουν και στο γοητευτικό στίβο των φυσαλλίδων βλέπουν αυτήν την εκδήλωση ως το καταλληλότερο όχημα.

Αφρός και Φυσαλλίδες

SPARKLING WINE DAY…

… FNL Champagne Wine Bar

Για τα 10 χρόνια της «Αφρός & Φυσσαλίδες» σχεδιάστηκε μια… «Sparkling Wine Day»: Στις 21 Δεκεμβρίου 2016 (τέσσερις ημέρες μετά την εκδήλωση και τέσσερις πριν τα Χριστούγεννα) οι φίλοι του κρασιού είχαν τη ευκαιρία να δοκιμάσουν αφρώδη κρασιά σε 10 από τα καλύτερα all-day spots της Αθήνας, όπου έκαστο πρότεινε 5 διαφορετικούς αφρώδεις οίνους σε ποτήρι. Συμμετείχαν: 360 Cocktail Bar, Bella Vespa, Cinque Wine & Deli Bar, Divino Wine Case, Faust, Heteroclito, Kiki de Grèce, Noel, Oinoscent και Wine Point. «Sparkling Wine Day» έγινε και την επόμενη χρονιά, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, ως εξής: στο Κολωνάκι και στην ευρύτερη περιοχή του, μερικά από τα κορυφαία και πιο πολυτελή καταστήματα της πόλης φιλοξένησαν από έναν αφρώδη οίνο, προσφέροντάς τον στους πελάτες τους.

Το 2018 η «Αφρός & Φυσσαλίδες» πήγε ένα βήμα μπροστά: για πρώτη φορά, για τους λάτρεις και γνώστες της σαμπάνιας, λειτούργησε σε ξεχωριστή από την κυρίως αίθουσα της εκδήλωσης το Champagne Βar by FNL (www.fnl-guide.com). Ένας χώρος με premium σαμπάνιες ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας και φρέσκα στρείδια Ατλαντικού Fine de Claire. Στην ίδια αίθουσα διατέθηκαν ισπανικά αλλαντικά υψηλής ποιότητας της Greek Luxury Products, αρτοποιήματα του Queen Bee και εκλεκτοί καφέδες Nespresso από έξι διαφορετικές χώρες.

Αφρός & Φυσσαλίδες
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
8 Δεκεμβρίου 2019
Κυριακή: 13:00-20:00
Vinetum
Vinetum
210 766 0560
info@vinetum.gr
 
Wine in Moderation | Responsibility Alliance