Αφρός και Φυσαλλίδες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΥ

Κορυφαία αφρώδη σε τιμή ενός ποτηριού κρασί

Η είσοδος στην εκδήλωση «Αφρός & Φυσαλλίδες» κοστίζει €8, ενώ για όλους τους φοιτητές, με την επίδειξη της ακαδημαϊκής τους ταυτότητας («πάσο»), μόνο €5. Γιατί η «Αφρός & Φυσαλλίδες» γνωρίζει πολύ καλά πόσο αρεστοί είναι οι αφρώδεις οίνοι στους νεοεισερχόμενους στο κρασί και γενικότερα στους νέους.

Κατά την είσοδό του ο επισκέπτης παίρνει το ποτήρι (flute) της εκδήλωσης, με το λογότυπό της, το οποίο θα χρησιμοποιήσει για τις γευστικές δοκιμές και μετά θα κρατήσει ως αναμνηστικό. Παίρνει, επίσης, τον κατατοπιστικό κατάλογό της, με όλα τα κρασιά και με τις απαραίτητες πληροφορίες για αυτά.

Στον κατάλογο αναγράφονται και μερικά κρασιά που λόγω κόστους και σπανιότητας για να δοκιμαστούν απαιτούνται κουπόνια. Αυτά τα κρασιά είναι είτε κάποιες ακριβές σαμπάνιες, είτε άλλοι ακριβοί αφρώδεις οίνοι, που τα κουπόνια για τη δοκιμή τους (ποσότητα 50ml) αγοράζονται στην υποδοχή της εκδήλωσης (€3 έκαστο) από όποιον το επιθυμεί και ανταλλάσσονται στα σταντ των συμμετεχόντων. Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών και ξένων αφρωδών οίνων παραμένει υπό ελεύθερη δοκιμή για όλους όσοι επισκεφθούν την «Αφρός & Φυσαλλίδες», δηλαδή μόνο με το κόστος εισόδου σε αυτήν, που τιμάται όσο περίπου ένα ποτήρι κρασί σε ένα χώρο εστίασης.

CHAMPAGNES DE VIGNERONS

Μικρή συμμετοχή - Μεγάλη εμπειρία!

Η εορταστικά στολισμένη αίθουσα «Ballroom» του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, όπου λαμβάνει χώρα η εκδήλωση «Αφρός & Φυσαλλίδες» θα φιλοξενεί και ένα σταντ αποκλειστικά αφιερωμένο σε σαμπάνιες μικρών παραγωγών, με καθετοποιημένη διαδικασία παραγωγής, από το αμπέλι (με έμφαση στο terroir - αμπελοτόπι) μέχρι την παράδοση των κρασιών στην αγορά.

Πρόκειται για το σταντ «Champagnes de Vignerons» όπου θα βρίσκονται προς δοκιμή (μόνο με κουπόνια) μερικές εξαιρετικές σαμπάνιες μικρών παραγωγών όπως, για παράδειγμα, των κορυφαίων οίκων Jacques Selosse, Ulysse Collin (σαμπάνια του βρίσκουμε μαζί με άλλες και στο σταντ της εταιρείας Deals), Domaine Huré, De Sousa κ.ά. Οι σαμπάνιες από μικρά κτήματα αμπελουργών - οινοποιών (Champagnes de Vignerons) είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη τάση στην Καμπανία και στην εκδήλωση Αφρός & Φυσαλλίδες δίνεται η σπάνια ευκαιρία να διαπιστωθεί από πρώτο χέρι περί τίνος πρόκειται, με προϊόντα που δεν εισάγονται ακόμα στην Ελλάδα.

Ένα άλλο παράδειγμα σπάνιου προϊόντος είναι η παλαιωμένη στο βυθό της θάλασσας σαμπάνια Cloe Marie Kottakis Cuvée-52, Jamin Underwater Wine Cave (στο σταντ Jamin-52). Κυκλοφορεί σε μόνο 3.000 φιάλες και είναι από την ποικιλία πινό νουάρ. Αφού παλαίωσε στην ξηρά, ωρίμασε για άλλους 18 μήνες στα βάθη της θάλασσας, στα 52 μέτρα, ανοιχτά του ιταλικού θέρετρου Πορτοφίνο.

Αφρός και Φυσαλλίδες
Αφρός & Φυσσαλίδες
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
8 Δεκεμβρίου 2019
Κυριακή: 13:00-20:00
Vinetum
Vinetum
210 766 0560
info@vinetum.gr
 
Wine in Moderation | Responsibility Alliance