ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2023

Αίθουσα 1

13:30 – 15:00 Θεσπέσιοι Οίνοι: Γευσιγνωσία «walk around» βραβευμένων γλυκών και αφρωδών οίνων από 20 χώρες (15 γλυκά και 15 αφρώδη)

O διεθνής διαγωνισμός οίνων Concours Mondial de Bruxelles, παρουσιάζει στους επισκέπτες της Αφρός & Νέκταρ μία επιλογή από σπουδαία, βραβευμένα κρασιά, αφρώδη και γλυκά, σε μία μοναδικής εμβέλειας και ενδιαφέροντος γευστική δοκιμή.

Οι επισκέπτες της Αφρός & Νέκταρ θα μπορούν να επιλέξουν και να δοκιμάσουν μέχρι 10 διαφορετικά κρασιά ανάμεσα στα 90 που θα παρουσιαστούν από 20 χώρες, σε μία ή περισσότερες από τις τρεις περιόδους δοκιμής, ως εξής: 13:30-15:00, 15:30-17:00 και 17:30-19:00. Κάθε περίοδος θα περιλαμβάνει διαφορετικά κρασιά.

Τα κρασιά είναι αντιπροσωπευτικά όλων των τύπων και διαφορετικών στυλ οινοποίησης και όχι μόνο. Στα αφρώδη, για παράδειγμα, εκτός από λευκές και ροζέ σαμπάνιες, χρονολογημένες (πολλές παλαιωμένες, μέχρι και 15ετία), αλλά και μη χρονολογημένες, θα βρούμε και άλλα κρασιά που παράγονται στη Γαλλία ή σε άλλες χώρες με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας (π.χ. Crémant, Cava κ.ά.), καθώς και με τις άλλες μεθόδους παραγωγής αφρωδών οίνων. Ωστόσο, δεν λείπουν και οι εκπλήξεις, όπως αφρώδεις οίνοι από το Μεξικό, αλλά και ένας χωρίς αλκοόλ! Οι εκπλήξεις συνεχίζονται επαυξημένα και στους γλυκούς οίνους, αφού το μενού περιλαμβάνει αρκετούς από Κίνα, και έναν από Αυστραλία. Φυσικά, ούτε από αυτήν την κατηγορία λείπουν τα κλασικά, όπως οίνοι του ήλιου (λιαστοί), αλλά και του πάγου (ice wines), κρασιά από σταφύλι «προσβεβλημένο» από βοτρύτη, κρασιά με θρυλικές γεωγραφικές προελεύσεις, είτε που συναντάμε στην Ελλάδα, όπως Port και Tokaji, είτε όχι (π.χ. Pineau des Charentes, Monbazillac κ.ά.), καθώς και γλυκά κρασιά από «εξωτικές» για την ελληνική αγορά οίνων χώρες, όπως η Ουκρανία, η Ρουμανία, η Ελβετία, η Μολδαβία και η Τσεχία.

Όλα τα κρασιά απέσπασαν Αργυρό, Χρυσό ή και Μεγάλο Χρυσό μετάλλιο στο πλαίσιο των αξιολογήσεων του Concours Mondial de Bruxelles, που έγιναν τους τελευταίους έξι μήνες.

15:30 – 17:00 Θεσπέσιοι Οίνοι: Γευσιγνωσία «walk around» βραβευμένων γλυκών και αφρωδών οίνων από 20 χώρες (15 γλυκά και 15 αφρώδη)
17:30 – 19:00 Θεσπέσιοι Οίνοι: Γευσιγνωσία «walk around» βραβευμένων γλυκών και αφρωδών οίνων από 20 χώρες (15 γλυκά και 15 αφρώδη)

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2023

Αίθουσα 2

13:00 – 13:45 «Αφρώδεις οίνοι, τα πιο δύσκολα στην παραγωγή κρασιά;»
Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για τα αφρώδη κρασιά.

Εισηγητής
: Στάθης Σάλτας DipWSET - Tutor of WSPC Wine School
15:00 – 16:00 «Αποκρυπτογραφώντας τα γλυκά κρασιά της Σάμου: Οίνος Γλυκύς Φυσικός, Οίνος Φυσικώς Γλυκύς, Οίνος Φυσικός Γλυκός και οι διαφορές μεταξύ τους»
17:00-18:30 Masterclass: Κάθε επιδόρπιος με κάθε επιδόρπιο;
Αφρός και Φυσαλλίδες
Αφρός & Φυσσαλίδες

Ωδείο Αθηνών
Αίθουσα Φουαγιέ Τεχνών

10 Δεκεμβρίου 2023
12:00-20:00
Vinetum
210 766 0560
info@vinetum.gr
Wine in Moderation | Responsibility Alliance