Μεγάλα Κόκκινα κρασιά

ΑΦΡΟΣ & ΦΥΣΑΛΛΙΔΕΣ

Αφρώδεις οίνοι μόνο

Η «Αφρός και Φυσαλλίδες» είναι μια εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά στους ελληνικούς και ξένους αφρώδεις οίνους κάθε χρώματος, επιπέδου γλυκύτητας και βέβαια τιμής. Ανάμεσά τους ξεχωριστό ρόλο είχε πάντα η σαμπάνια, η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα των οινικών φυσαλίδων. Η «Αφρός και Φυσαλλίδες» διοργανώνεται φέτος για 13η φορά και έχει καθιερωθεί ως το μοναδικό ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων που λατρεύουν τη μαγεία των φυσαλλίδων στο κρασί. Φέτος η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 8 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Ο σκοπός της «Αφρός και Φυσαλλίδες» ήταν και παραμένει διττός:
1. Να δοκιμαστούν σαμπάνιες και άλλοι αφρώδεις οίνοι λίγο πριν την περίοδο που η κατανάλωσή τους κορυφώνεται (εορτές Χριστουγέννων), ώστε να επιλεγούν ετικέτες που θα καταναλωθούν κατά τη διάρκειά τους και
2. Να μυηθεί το οινόφιλο κοινό στην κατανάλωση αφρωδών οίνων όλο το χρόνο, χωρίς ή με φαγητό, σε κάθε περίπτωση όχι απαραίτητα με αφορμή κάποιο ιδιαίτερο γεγονός.

Δοκιμάστε αφρώδεις οίνους με φαγητό…

Τα αφρώδη κρασιά ταιριάζουν με πολλά εδέσματα, κάποια μάλιστα είναι ικανά να συνοδεύσουν και ολόκληρα γεύματα. Το ρόλο αυτό έχει αναδείξει η εκδήλωση «Αφρός και Φυσαλλίδες» μέσω πολλών κορυφαίων χορηγών «γευστικής απόλαυσης» που πέρασαν κατά διαστήματα από αυτήν και έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες της να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους συνοδεία κρασιών: Αλλαντοποιείο Στρεμμένου, Εστιατόριο Ψαράδες Ζαχαροπλαστείο Le Votre Piree, Maltezos Farm Κατσικίσια Τυριά, Ντελικατέσεν Degustibus, Τρικαλινός Παραδοσιακό Αυγοτάραχο, Τυριά Provence Deli κ.ά.

Τα δε νερά της «Αφρός & Φυσαλλίδες» δεν θα μπορούσαν να είναι άλλα από το ήσυχο Acqua Panna, και το αφρώδες S.Pellegrino, της Nestle, ιδανικά να συνοδεύουν κρασιά.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ & ΞΕΝΟΙ ΑΦΡΩΔΕΙΣ ΟΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΣ & ΦΥΣΑΛΛΙΔΕΣ

Οι ελληνικοί αφρώδεις οίνοι που έχουν παρουσιαστεί στην εκδήλωση «Αφρός και Φυσαλλίδες» αντικατοπτρίζουν τη δυναμική του ελληνικού αμπελώνα και στην παραγωγή οίνων αυτού του τύπου, αλλά και την επιλογή πολλών ελλήνων οινοποιών να επενδύσουν στη συχνά κοστοβόρα και απαιτητική παραγωγή τους. Δεν προέρχονται μόνο από Αμύνταιο, Ζίτσα και Ρόδο, όπου παράγονται παραδοσιακά, αλλά και από Αττική, Θεσσαλία, Κρήτη, Λήμνο, Μακεδονία, Πελοπόννησο, Σαντορίνη κ.ά.

Ανάμεσα στις σαμπάνιες που έχουν παρουσιαστεί στην εκδήλωση «Αφρός και Φυσαλλίδες» μερικές ήταν θρυλικές, άλλες πρωτοεμφανιζόμενες στην ελληνική αγορά και άλλες κλασικά αγαπημένες. Κοντά σε αυτές, όμορφα Crémants από τη Γαλλία, αναπάντεχα γερμανικά Sekt, ανταγωνιστικά σε τιμή Cavas από την Ισπανία, και πολλών ειδών ιταλικά αφρώδη κρασιά όπως Brachetto, Lambrusco, Moscato d’Asti, Prosecco και Spumante.

Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά
Αφρός & Φυσσαλίδες
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
8 Δεκεμβρίου 2019
Κυριακή: 13:00-20:00
Vinetum
Vinetum
210 766 0560
info@vinetum.gr
 
Wine in Moderation | Responsibility Alliance